• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


31 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮН

Е-мейл Печат ПДФ

31.05.2017По naked celebrities традиция всяка година по инициатива на Регионалната здравна инспекция – Монтана се отбелязва Световния ден без тютюн. Тази година събитието ще се проведе в партньорство с община Медковец. На 31 май в сградата на общинската администрация ще се проведе скринигова кампания насочена към измерването на въглероден оксид в издишания въздух на пушачите.

 Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн, и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на неговото потребление.

За 2017 г. темата за Световният ден без тютюн, определена от Световната здравна организация  е „Тютюнът – заплаха за развитието“. Целите на кампанията, които СЗО поставя през настоящата година са:

1.  Да се подчертаят взаймодействията между употребата на тютюневи изделия, контрола върху тютюна и устойчивото развитие.

2.  Да naked celebrities се насърчи обществеността за по-широко участие в националните и регионалните дейности по разработване и прилагане на стратегии и планове, които поставят действията на контрола на тютюна като основен приоритет с цел намаляване на  тютюнопушенето.

3. Да cartoon porn pics се демонстрира приноса на отделните граждани за съдаването на устойчив свят без тютюн чрез отказване на тютюневата зависимост или чрез проявяването на съпричастност към неупотребата на тютюневи изделия.