• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


10 май - Световен ден, посветен на инициативата на СЗО „Движението, това е здраве”

Е-мейл Печат ПДФ

rzi 110-ти naked celebrities май е обявен за Световен ден на физическата активност под мотото "Движението - това е здраве". Датата се отбелязва от 2002 година с решение на 55-та Световна здравна асамблея.

Физическата активност и здравословното хранене са най- важните фактори за постигане на пълноценно здраве. Редовните физически упражнения допринасят не само за поддържане на нормално тегло, подобряване на физическото и психичното здраве, но и предпазват от редица заболявания. 

В тази връзка Регионална здравна инспекция – Монтана в партньорство с IV ОУ „Иван Вазов“ гр. Монтана организират на 14 майспортен празник. Спортните игри ще се проведат с учениците от третите класове.

 

rzi 2

 

Повишената двигателна активност е не само добра превантивна мярка срещу различни болести, но може да се окаже и добро средство за възстановяване на организма след преживяни заболявания. Изключително голяма е защитната роля на движението. То управлява множество процеси в организма и оказва влияние на всички органи и системи. 

Съществуват Latina Porn безспорни доказателства за вредното влияние на обездвижването върху здравето, трудоспособността и дълголетието на човека. Ето защо е необходимо всеки човек да бъде физически активен и да избере спорт, който му доставя удоволствие.

rzi 3