• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


14 ФЕВРУАРИ 2016 ДЕН НА ВЛЮБЕНИТЕ

Е-мейл Печат ПДФ

14022016Свети Валентин е празник, който се празнува на 14 февруари от Римокатолическата и Англиканската църква. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. Обичайно е да се подаряват цветя.

 Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените, за насърчаване на безрисковото сексуално поведение за 13-та поредна година. Кампанията цели да предостави възможност на всички желаещи да проверят своя ХИВ-статус чрез организиране на изследвания на терен.Да бъдат стимулирани младите хора към безрисково сексуално поведение, като използват презервативи и да се подобри информираността на младите хора и обществеността за това, какво представлява ХИВ/СПИН и как можем да предотвратим неговото разпространение.

Кампанията ще се проведе под мотото: „ХИВ не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество“, по този повод РЗИ – Монтана планира следните дейности:

  • На 12.02.16- 11:00-12:30 ч.в центъра на гр. Монтана ще има пункт за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН, разпространение на здравно-информационни материали и презервативи, съвместно с БМЧК.
  • На 12.02.2016г. в различни училища ще се проведе „Антиспин междучасие” -Информационен пункт в училища за разпространение на картички, плакати и презервативи, съвместно с доброволци на БМЧК
  • На 14.02.2016г. hamster mobile porn „Кафе с презерватив”, ще бъде сервирано  в различни заведения в Монтана .
  • За периода 15.02 celebrity sex videos - 19.02.16г. от 9:30 – 16:30 в РЗИ – Монтана е организирана „Седмица на отворени врати” за безплатно изследване за ХИВ с бързи тестове. Предстоящият празник Св. Валентин е добър повод за младите хора и гражданите да бъдат отговорни към себе си и своите партньори и да проверят своя ХИВ статус.