• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
logo_new_6

logo_da_1

,


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването


Регионална здравна инспекция – Монтана


ЕБОЛА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ gay bareback sex (ЕВИ)

Е-мейл Печат ПДФ

От Gay Porn декември 2013 г. до 18 август 2014 г. в четири държави от Западна Африка – Гвинея, Либерия, Нигерия и Сиера Леоне, са регистрирани общо 2 473 случая с Ебола вирусна инфекция (ЕВИ), а 1 350 случаи са завършили фатално. Настоящата епидемия с Ебола вирусна инфекция е най-голямата досега в историята не само по броя случаи, а и по засегнатите географски области. За първи път при настоящата епидемия заболяването е обхванало освен отдалечени малки селища в близост до тропическите джунгли и градските зони.

 По gay cock тази причина на 8 август 2014 г. СЗО прие декларация, в която оцени епидемията от Ебола в Западна Африка като извънредна ситуация с международно значение, свързана с общественото здраве, въз основа на становището на Комитета по извьнредни ситуации в съответствие с Международните здравни правила.

Съществува риск от внос на вируса за населението на ЕС в частност на България, във връзка с което Ви предоставяме за сведение и ползване кратка информация относно заболяването, рискът от заразяване и предпазните мерки, както и въведената от СЗО и ЕК специфична дефиниция на случай на ЕВИ. По смисъла на тази дефиниция всеки случай на ЕВИ е класифициран съобразно клинични, епидемиологични, лабораторни критерии и критерии за висок риск от експозиция, което определя необходимостта от изследване за ЕВИ и класифициране на вероятни и потвърдени случаи.

 Приложениe

·         Ебола – информация за пътуващите.